Primer avís de la nova direcció del Partit Demòcrata al president espanyol. La flamant vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha avisat aquest dilluns que a partir d'ara Pedro Sánchez tindrà més difícil comptar amb el suport de la formació nacionalista. 

La candidatura de consens dels independentistes, encapçalada per David Bonvehí i Míriam Nogueras, va aconseguir aquest diumenge el nou lideratge del partit en la seva l'assemblea nacional en què va rebre el 65,27% dels vots a favor, mentre que la candidatura alternativa, encapçalada per David Torrents, va recollir-ne el 28,9%.

"Hi ha una part de la societat catalana que se sent convergent i això no ho podem esborrar", ha dit el nou president del PDeCAT, David Bonvehí, aquest dilluns, i ha afegit que el partit no farà a fora ningú. 

David Bonvehí - acn

El nou president del PDeCAT, David Bonvehí / ACN

El nou president i la nova vicepresidenta del partit, Bonvehí i Nogueras, han fet aquestes declaracions en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, en què han parlat del nou moviment del president Puigdemont, la Crida Nacional per la República. Pels independentistes, l'assemblea nacional del partit d'aquest cap de setmana ha servit per unir, un objectiu que també comparteix el moviment de la Crida

Un nou 1-O

"El partit demana als associats que participin en el projecte de la Crida", ha dit Bonvehí, que no ha concretat els passos que seguirà el PDeCAT dins aquest nou moviment fins que la Crida es defineixi. El president del partit independentista també ha fet una crida a Esquerra a sumar-se al projecte de Puigdemont. 

Sobre l'assemblea del partit, Nogueras ha dit que va servir per "apuntalar la unitat". "Els associats han deixat clar qui són els seus líders: els presos polítics i els exiliats". Quan li han preguntat pels canvis de nom de la formació, la vicepresidenta ha anunciat que ells s'estan transformant perquè la societat s'està transformant. 

Bonvehí ha defensat la posició sobre la creació d'un nou 1-O. "El partit hi donarà suport quan aquest (moment) es produeixi". Per Nogueras, és important recuperar l'esperit que es va crear: "L'1-O ningú preguntava de quin color era".