Aquest divendres, el govern espanyol i Ciutadans han celebrat la seva primera reunió a La Moncloa. Abans d'encapçalar la trobada, Carmen Calvo ha celebrat que la formació d'Inés Arrimadas s'hagi obert a assolir acords amb l'executiu, que els seus "deu escons" vulguin ser útils per a la governabilitat d'Espanya. Tot i això, la vicepresidenta primera ha advertit que, quan passi l'emergència sanitària del coronavirus, tot anirà tornant a la situació anterior a la pandèmia.

En una entrevista a Canal Sur aquest divendres al matí, la dirigent socialista ha assegurat que “si Ciutadans vol ajudar, el govern té clar que com més gent ajudi millor”. No obstant això, Carmen Calvo s’ha mostrat convençuda que un cop superada la crisi sanitària “tot tornarà a la diversitat ideològica”. En la mateixa línia, ha tornat a demanar al PP que “no s’arrossegui cap a la direcció que marca VOX”.

Després de convertir-se en un aliat més o menys estable, amb tres acords de pròrrogues de l'estat d'alarma en un mes, el govern espanyol ha celebrat aquest divendres la primera reunió amb Ciutadans. La trobada ha tingut lloc a les deu del matí al Palau de La Moncloa, si bé no estava encapçalada pel president Pedro Sánchez, sinó per la vicepresidenta Carmen Calvo. La delegació de Cs estava liderada pel portaveu Edmundo Bal. En aquesta s'hi ha abordat la "sortida ordenada" de l'estat d'alarma a partir del 21 de juny, quan finalitza l'última pròrroga i entra en vigor el decret de la nova normalitat.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram