L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol s'ha retrobat aquest diumenge amb figures destacades de l'espai convergent, membres del món empresarial i la societat civil. S'ha celebrat una calçotada en la qual han participat l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'actual secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, els exconsellers Jaume Giró i Lourdes Ciuró, les diputades de Junts al Congrés dels Diputats Míriam Nogueras i Pilar Calvo, o el diputat al Parlament de Junts, Joan Canadell, entre d'altres. Ha estat la periodista Pilar Rahola qui ha fet pública la trobada a través d'un tuit, que ha acompanyat d'una fotografia de família dels assistents a la calçotada, que ha aplegat al voltant de 80 persones. 

Alguns dels polítics que aquest diumenge han participat en la calçotada també van estar presents a principis del mes de febrer a la llibreria Ona de Barcelona, on el president Pujol va presentar la reedició de Des dels turons a l'altra banda del riu, el seu primer llibre, que va escriure a començaments dels anys seixanta a la presó de Saragossa. El president Artur Mas, els ex-presos polítics Josep Rull i Quim Forn, o l'exsecretari general de CDC Miquel Roca, es trobaven entre el públic, així com els exconsellers de Junts Jaume Giró, Victòria Alsina, Lourdes Ciuró o Violant Cervera. Fins i tot, en aquella ocasió hi van assistir  membres de l'actual Govern, els consellers Quim Nadal i Carles Campuzano. 

Davant d'aquell públic, Pujol va confessar que sentia haver-li fallat a la versió jove de si mateix. "M'he fallat, he fallat al jove que jo era. El jove que jo era que estava ple d'il·lusió i entusiasme ara no viu exactament igual. Tinc convicció, fe, esperança, però no puc acabar d'estar del tot content ni amb mi mateix ni amb molta gent", va afirmar. 

Sembla, doncs, que s'està produint un apropament dels diversos fragments de l'espai convergent cap al seu líder més veterà, que continua a l'espera del judici. De fet, Mas va afirmar fa pocs dies que, a parer seu, Pujol s'havia equivocat quan, el juliol del 2014, va confessar l'existència d'una herència familiar a l'estranger no declarada, llegat del seu pare. En una entrevista a El Periódico, Mas va desitjar que la figura de Pujol "pugui tornar a la plena normalitat", malgrat que va reconèixer que no ho veu del tot possible. En la seva opinió, la confessió va tenir per a Pujol "un cost polític" molt elevat, que va transcendir la seva persona, i es va mostrar convençut que en el judici "serà difícil demostrar que el president tingués un paper actiu en la trama i un enriquiment personal".