El president Artur Mas ha assegurat que Jordi Pujol "es va equivocar" quan el juliol del 2014 va fer la seva recordada confessió sobre l'herència familiar a l'estranger. Segons Mas, Pujol es va posar al capdavant d'un problema que hi havia en l'àmbit familiar, assumint per això “un cost polític que ha transcendit més enllà de la seva persona”. Així ho ha assegurat en una entrevista publicada per El Periódico, en què també ha assegurat que quan arribi el judici, serà difícil que es demostri que Jordi Pujol tingués un paper actiu en la trama i també un enriquiment personal, contraposant-ho a la figura de Joan Carles I, que, ha recordat Mas, "movia al seu nom i al de la seva família desenes de milions", però la fiscalia ja ha arxivat les investigacions sobre la figura de l'emèrit. 

Mas fa referència al comunicat publicat per Jordi Pujol el 25 de juliol de 2014, quan ell era president de la Generalitat, en què confessava l'existència d'una herència familiar no declarada a l'exterior, que venia del llegat del seu pare. Ara, gairebé deu anys més tard, Artur Mas considera que les paraules de Pujol van ser un error mentre desitja i espera que la figura de Pujol pugui "tornar a la plena normalitat". "Sé que no és del tot possible. Cada vegada que passa una mica més de temps va recuperant una bona part del seu prestigi i credibilitat, però difícilment arribarà al nivell d'abans del 25 de juliol del 2014". Com a president de la Generalitat en aquell moment, va ser el mateix Mas qui li va retirar les atribucions d'expresident, fet que ara descriu com una de les decisions més doloroses que va haver de prendre des del Palau: "No vaig tenir altre remei. Si no ho hagués fet jo, el Parlament m'hauria obligat a fer-ho. Però no només ho vaig fer jo, ens vam posar d'acord. No va ser una imposició, sinó una conversa en què vam arribar a la conclusió que era el que havíem de fer, per molt mal que em fes a mi". 

Artur Mas, a la presentació del recull d'articles de Jordi Pujol

A l'entrevista, Mas assegura que "cada vegada que passa una mica més de temps va recuperant bona part del seu prestigi i credibilitat". I, tot i l'ictus isquèmic que va patir mesos enrere, Jordi Pujol ha recuperat part de la seva vida pública en les últimes setmanes. Sense anar més lluny, Pujol va assistir, el 8 de febrer a la presentació del llibre Des dels turons a l'altra banda del riu. Entre l'acció i l'esperança, que recull els articles que va escriure des de la presó entre el 1961 i el 1962. Durant l'acte, Pujol va afirmar que "la força de Catalunya que s'ha anat recuperant ara torna a estar en perill de ser pressionada en sentit negatiu", i va cridar a "recuperar la voluntat de tirar endavant". "Cal que fem un nou esforç", va expressar. Entre el públic hi havia el mateix Artur Mas, els actuals consellers Joaquim Nadal i Carles Campuzano; i exconsellers com Jaume Giró, Victòria Alsina, Lourdes Ciuró, Joaquim Forn, Josep Rull, Santi Vila; l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert; i l'exlíder de l'ANC i exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez. 

En l'entrevista, Artur Mas ha valorat que la majoria de mesures de l'acord institucional contra la corrupció que va impulsar quan era president de la Generalitat s'han anat implementant. Alhora, però, creu que no és un problema solucionat, tot i que hi ha més control i consciència per part de les institucions i de la societat. "S'ha anat instal·lant aquesta sensació de pràctiques irregulars i de corrupció des de les més altes instàncies i això no és positiu ni recomanable", ha conclòs.