El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat un acord en què condemna l'actuació de Televisió Espanyola el passat 6 de febrer, quan La mañana en 24h va emetre una roda de premsa d'Albert Boadella com a "president de Tabàrnia". En un plenari celebrat el passat 10 d'abril, el CAC ha considerat que hi va haver una "falta de cura en l’aplicació del rigor que és exigible a un canal públic d’informació".

El Consell ha constatat que el programa La mañana en 24h va incloure cinc chyrons i una veu en off que feien referència a Boadella com a "president de Tabàrnia", sense cap altre aclariment o consideració. A més, per emetre aquest contingut, Televisió Espanyola va interrompre l'emissió de la roda de premsa del ministre de Foment Íñigo de la Serna, en què informava de nous serveis públics.

Per aquests motius, el CAC ha conclòs que la terminologia emprada per RTVE pot generar confusió, atès que " es presenta un personatge públic, Albert Boadella, com un càrrec públic constituït, quan no ho és, i Tabàrnia, com una entitat formal, quan aquesta no és la seva naturalesa". En aquest sentit, segons l'acord, es constata una "falta de cura en l’aplicació del rigor que és exigible a un canal públic d’informació", ja que va totalment en contra dels criteris que s'estableixen a la Corporació RTVE.

D'altra banda, el Consell ha decidit trametre aquest informe a la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia perquè prengui les mesures que consideri oportunes. Aquest organisme públic, sotmès a control parlamentari, és l'encarregat de garantir el bon funcionament i la transparència del sector.

Segons ha pogut saber El Nacional, aquest acord s'ha aprovat amb cinc vots a favor i un en contra, el de Daniel Sirera, expresident del Partit Popular a Catalunya. Sirera ha considerat que l'acció no podia generar confusió, ja que dubta que "algú a Espanya pugui desconèixer que Albert Boadella és un actor". A més, el popular ha defensat que no li correspon al CAC "entrar a valorar si la Corporació RTVE va fer bé emetent la roda de premsa esmentada o no".

El president de RTVE, José Antonio Sánchez, va negar que es presentés Albert Boadella com a president de Tabàrnia. En una compareixença davant la Comissió Mixta de control a RTVE el passat 21 de març, el president de la Corporació va defensar que "president de Tabàrnia" es va posar entre cometes i que això en canvia el sentit. 

No obstant, la realitat és que al principi de la connexió amb la roda de premsa TVE va escriure el càrrec entre cometes, però no van trigar ni nou segons a canviar el rètol televisiu i escriure, aquesta vegada sense cometes: "El president de Tabàrnia analitza la situació política i social de Catalunya".