El president de RTVE, José Antonio Sánchez, s'ha referit a la roda de premsa en directe del dramaturg Albert Boadella que va emetre el 24 hores el passat 6 de febrer, en la qual TVE el va presentar com a president de Tabarnia. Durant la seva compareixença davant la Comissió Mixta de control a RTVE, el president de la Corporació ha assegurat que "no s'ha presentat a Albert Boadella en cap moment com a president de Tabarnia".

"Es va posar president de Tabarnia però entre cometes i els signes ortogràfics en el llenguatge castellà són tan importants que les lletres" i ha afegit comparant diverses paraules en castellà: "No es igual un adúltero, que adulteró; ni tener un ejército, que ejercitó; ni que yo sea célebre o celebré". El president ha seguit tot assegurant que "si jo poso tornaran les fosques orenetes i no poso entre cometes, en primer lloc estic fent el ridícul, i en segon lloc, estic fent un plagi".

Una explicació que no ha convençut el diputat del PDeCAT, Feliu-Jaume Guillaumes, que ha retret que TVE dediqués "llarg temps" a entrevistar "molt amablement" a Boadella "com a president d'un país que no existe"."Sí hem fet la roda de premsa "del senyor Puigdemont, que és un pròfug de la justícia i no hi ha cap retret per la seva part", ha asseverat Sánchez, que ja va tenir altres escàndols com quan va afirmar l'espanyol és una "llengua meravellosa" perquè Carles I l'utilitzava per "parlar amb Déu".

Al marge de la polèmica, Sánchez ha defensat avui la cobertura que va fer TVE de les mobilitzacions feministes del passat 8 de març, ha assegurat que "tot Espanya estava pendent" dels seus informatius aquell dia i ha negat ser "al·lèrgic" a la paraula feminista. "No sóc al·lèrgic a res. Gràcies a Déu no tinc al·lèrgia a res. Quant al feminisme, vostè dirà d'on treu això, he tingut mare, dona, filla i néta," ha respost a la diputada d'Unidos Podemos Noelia Vera, que ha culpat a la seva "al·lèrgia a la paraula feminista" d'impedir d'assolir un acord per fixar els serveis mínims el 8-M.

Sánchez ha assegurat que "es va negociar fins a l'últim segon", però no va ser possible assolir un acord sobre els serveis mínims, que només afecten els informatius. "Allà hi ha majoria de dones i era lògic que els toquessin", ha argumentat Sánchez davant de l'acusació de Vora que la direcció de RTVE va voler "invisibilitzar la vaga feminista" cobrint aquests serveis "res més que amb dones", fins i tot en àrees en les quals "majoritàriament treballen homes", com en esports.

"No sé si entén que això és un acte masclista i espero que la paraula masclista li doni a vostè la mateixa al·lèrgia que la paraula feminista perquè això va ser el que va impedir que hi hagués un acord", ha criticat la diputada. Segons ha recordat, la direcció de RTVE no va acceptar que es posés un avís explicant que el 8-M s'anaven a alterar els continguts per la vaga feminista: "Amb això únicament van intentar invisibilitzar-la".