La notícia sobre les negociacions entre BBVA i el Banc Sabadell per a una fusió de les dues entitats han arribat al Govern de la Generalitat a través de la premsa, segons ha admès la consellera de Presidència, Meritxell Budó. "Amb molta probabilitat i com sempre ens n'haurem assabentat per la premsa", ha assegurat Budó en ser interrogada al respecte. 

De fet, en la roda de premsa posterior a la reunió de Govern, Budó no ha valorat la fusió bancària que s'ha anunciat perquè, segons ha argumentat, "avui no s'ha abordat aquest tema en el marc del Govern".

"El que no volem en cap cas és que els usuaris quedin perjudicats", s'ha limitat a advertir.

Sobre el posicionament del Govern en relació a les fusions d'entitats catalanes, la consellera s'ha remès a l'informe encarregat fa unes setmanes pel president Quim Torra al departament d'Economia per abordar una anàlisi interna sobre la situació després que CaixaBank va anunciar la fusió amb Bankia.

El BBVA i Banc Sabadell van confirmar ahir, a través d'un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que havien posat en marxa un procés de revisió d'actius per dur a terme una fusió entre les dues entitats. Si aquesta negociació es concreta, convertiria l'entitat resultant en la segona de l'Estat espanyol.