La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha fet arribar a la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Carmen Calvo, l’enquesta que va realitzar la setmana passada el Govern sobre la percepció que hi ha a l’Estat espanyol en relació al debat territorial.

Budó ha acompanyat l’enquesta d’una carta en què, després de fer repàs d’algunes de les dades que mostra l’enquesta, reclama a l’executiu espanyol una taula de diàleg on es pugui parlar “amb voluntat sincera i franca d’arribar a acords” i on es pugui parlar de llibertat dels presos polítics i exiliats, del reconeixement de l’autodeterminació de Catalunya i de progrés social i econòmic.

La responsable de Presidència subratlla en la seva missiva que l’enquesta del Govern mostra que “hi ha marge per a celebrar un referèndum a Catalunya” atès que aquesta petició compta amb el suport del 71% dels catalans i el 81% dels catalans i el 48% de la resta de l’Estat acceptarien el resultat en cas que fos una votació legal i acordada.

En el text recorda també que la monarquia rep un suspens del 73% dels catalans i del 41% dels espanyols.

“Davant d’aquestes dades tan significatives, a la classe política no ens queda altra que abordar la situació amb valentia i altura democràtica”, adverteix.