El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha respost al reclam de l'ajuntament de Barcelona al Govern de la Generalitat que posi fi a la protesta que des de fa 128 nits talla la circulació de l’avinguda Meridiana i provoca greus alteracions viàries i comercials. 

Buch ha defensat el dret de manifestació i expressió i ha dit que "la decisió només pot ser la que s'ajusta a la llei". Sempre que no hi hagi riscos per a les persones o els béns, Buch diu que la Generalitat "no pot fer altra cosa que no sigui complir el que diu la llei". 

El conseller ha posat d'exemple, en una entrevista a RAC1, el tall dels taxistes i altres protestes "on l'Ajuntament no hi havia posat pegues". Buch s'ha mostrat convençut que ha de poder conviure aquest dret a manifestació amb el de les altres persones.

En un ­informe remès dilluns passat a la conselleria d’Interior, la Guàrdia Urbana reclama la prohibició de la concentració que reuneix cada nit un centenar de persones perquè aprecia que les circumstàncies han canviat els últims dies. Alerten que hi ha hagut “alteracions de l’ordre públic” que han posat en perill “les persones i els béns”.

El tinent d'alcalde de Seguretat de l'ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, va qualificar els talls a la Meridiana d'"abús". Batlle va fer aquestes declaracions en una entrevista a TV3 després que s'hagi sabut que la Guàrdia Urbana ha enviat 4 peticions a la conselleria d'Interior per demanar que controli aquesta activitat