El tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha qualificat d'"abús" els talls a la Meridiana que fa 128 dies consecutius que es produeixen per protestar contra la sentència del judici al procés. Batlle ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TV3 després que s'hagi sabut que la Guàrdia Urbana ha enviat 4 peticions a la conselleria d'Interior per demanar que controli aquesta activitat.

El tinent d'alcalde ha matisat que no vol que es prohibeixi la protesta, sinó que "es condicioni". Segons Batlle, "la manifestació porta massa dies i això és un abús". En la mateixa línia ha opinat que "el dret a manifestació té uns límits que Interior no vol aplicar". 

Albert Batlle s'ha queixat del conseller d'Interior, Miquel Buch, el qual assegura que no reacciona davant les seves queixes: "Buch em diu que la protesta de la Meridiana forma part del dret a manifestació, a mi que ningú em doni lliçons sobre què és el dret a manifestació", ha asseverat. 

En la mateixa línia s'ha expressat el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jaume Collboni: "Aquesta situació s'ha d'acabar". Segons Collboni, els talls a la Meridiana perjudiquen els "veïns i els comerciants".

Els narcopisos

El tinent d'alcaldia ha reconegut que el problema dels narcopisos del Raval està "enquistat", i ha opinat que cal una intervenció integral al barri. "Jo comprenc aquesta situació de neguit absolut que puguin tenir els veïns, i ens hi estem posant. És un problema que tenim enquistat al Raval i el que hem de fer és desenquistar-lo", ha constatat.

"Tenim un problema al Raval, i no l'hem amagat mai". Així s'ha expressat Batlle sobre la situació dels narcopisos. Al seu parer, cal una intervenció integral com es va fer als anys 80, des del punt de vista d'habitatge, urbanístic i social, i no només policial. El tinent d'alcaldia ha indicat que Mossos i Guàrdia Urbana estan actuant de forma intensa, amb 19 entrades i 25 detencions durant el mes de gener, però ha remarcat que a vegades és difícil intervenir, perquè calen ordres judicials i no és tan ràpid i fàcil aconseguir-les.

Batlle ha remarcat la intervenció de fa pocs dies a Príncep de Viana, i ha insistit que Mossos i Guàrdia Urbana estan "molt a sobre del tema". "En les últimes setmanes s'estan veient resultats, jo també demano una mica de confiança", ha afegit.

El tinent d'alcaldia de Seguretat ha relacionat l'increment de robatoris a l'interior de vehicles amb la problemàtica de la droga, perquè sovint es roben ulleres, ordinadors i altres objectes als pàrquings per després vendre'ls i pagar la dosi.