Entre 10 i 15 dies. Això és el que pot durar el confinament de Lleida i tota la comarca del Segrià, segons ha apuntat aquest dissabte el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una atenció als mitjans des d'Alcarràs. "A ningú se li escapa que si aquesta malaltia té una evolució d'entre 10 i 15 dies, estaríem parlant d'aquesta quinzena", ha explicat.

Tanmateix, Buch ha matisat que tot dependrà del que marqui la conselleria de Salut i de la situació epidemiològica de la comarca. També ha aclarit que no hi ha res decidit i que, per ara, no hi ha cap data final del tancament.

Mossos Segrià confinament - Mossos

Un dels diversos controls perimetrals dels Mossos al Segrià | Mossos d'Esquadra

Per altra banda, el conseller ha elogiat els Mossos d'Esquadra per com han dut a terme el tancament i ha evitat polemitzar amb la precipitació d'una decisió que ahir es va descartar per la mateixa consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa. "Nosaltres treballem a partir del que ens diu el departament de Salut i, a partir d'aquí, a la que se'ns necessita hem activat tot el perímetre i els talls amb escasses hores i això demostra la capacitat i la professionalitat de la policia catalana i la voluntat de fer front a aquestes emergències".

Sobre les possibles entrades i sortides de la comarca, Buch ha aclarit que no només estaran permeses per motius laborals, sinó també per "motius de força major". En aquest sentit, però, Buch ha demanat que aquesta mobilitat sempre es justifiqui amb un document de l'empresa o un certificat d'autoresponsabilitat.

Els residents podran tornar

Preguntat pels residents del Segrià que es trobin fora, el conseller ha volgut fer una crida a la tranquil·litat i ha assegurat que podran tornar sigui quin sigui el dia. "La gent que estigui fora ara però que viu al Segrià podrà tornar quan sigui sempre que pugui demostrar que hi viu", ha aclarit. 

Finalment, Buch ha tornat a recordar les mesures sanitàries per frenar el creixement de casos recordant que "el cos humà és el vehicle que utilitza el virus per moure's". "Nosaltres decidim si volem que es propagui o no", ha afegit.

Almenys 8 rebrots

Per ara, a la zona hi ha almenys 8 rebrots de coronavirus, i en l'última setmana hi ha hagut 4 persones noves a la UCI. Aquest nou confinament afecta un total de 33 municipis i a una població de més de 200 mil persones