El bus d’España Ciudadana que circula per Madrid per rebutjar l’indult als presos polítics ha fet parada al Parlament aquest dimarts al matí. Ha estat de la mà del conseller d’Interior, Miquel Buch, que durant la sessió de control al Govern ha retret a Ciutadans que “ja han condemnat els presos polítics sense judici i fins i tot parlen d’indult”. El partit unionista havia preguntat sobre “els assetjaments als ciutadans i als càrrecs públics a l'espai públic i als domicilis particulars”.

El diputat de Cs José María Cano ha criticat que, després de mig any amb Buch al capdavant d’Interior, “les coses continuen igual i van a pitjor”. S’ha referit a les pintades al domicili del jutge Pablo Llarena, però també a “escarnis a partits constitucionalistes” i “atacs a domicilis i vehicles”. Cano ha dit a Buch que, amb ell, “no es pot viure en llibertat a Catalunya” i “l’ambient s’ha tornat irrespirable” a molts municipis del país.

Davant d’això, el conseller d’Interior ha recordat a Ciutadans que “els únics que estan privats de llibertat són els presos polítics”. I ha acusat la formació d’Inés Arrimadas de “mirar només per un costat”, i no denunciar les clavegueres de l’Estat o les pintades feixistes contra Torra i Puigdemont a Verges.

“La policia de Catalunya és democràtica i investiga fets delictius per denúncia o per ofici independentment de l’adscripció ideològica”, ha defensat Miquel Buch, en resposta a les insinuacions de Cs que els Mossos d’Esquadra no estan actuant contra determinades accions. També ha sortit en defensa dels CDR: “Aquella gent amb qui diu que em reunia com a alcalde l’única voluntat que tenen és que tots puguem votar”.