L'advocat Gonzalo Boye no es fia de la decisió de l'Advocacia de l'Estat que discrepa de la fiscalia i no acusarà els presos polítics catalans de rebel·lió sinó de sedició (a banda de malversació). Segons el lletrat, "acusar per sedició, i no per rebel·lió, no és un gest si no que és una trampa per legitimar un procés judicial impropi de qualsevol estat democràtic".

Boye, que representa el president a l'exili, Carles Puigdemont, assegura que durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre i les concentracions davant la conselleria d'Economia del 20 de setembre "només es van produir fets que tota democràcia ha de tolerar... llibertat d'expressió, de reunió i de manifestació".

En la mateixa línia, l'advocat considera que l'Estat espanyol està fent servir els seus recursos per acusar els líders polítics catalans de "complir el programa electoral pel qual van ser escollits". Segons Boye, el que està fent l'Estat és "violent i antidemocràtic".

Aquest divendres, les Fiscalies del Tribunal Suprem i de l'Audiència Nacional donaran a conèixer els seus escrits de qualificació provisional en les causes contra els responsables del procés.