L’advocat Gonzalo Boye, lletrat d’Antoni Comín i Meritxell Serret, ha demanat a la sala segona del Tribunal Suprem la recusació del magistrat instructor del cas de l’1-O, Pablo Llarena, per la seva manca d’imparcialitat per la seva amistat amb el president grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz. Llarena i Fernández Díaz van sopar plegats dissabte passat en un restaurant de Mont-ras (Baix Empordà).

A l’escrit presentat davant l’alt tribunal, Boye demana “que se sotmeti a valoració si la relació d’amistat entre el magistrat instructor i Alberto Fernández Díaz donaria lloc a entendre que el jutge que coneix la peça separada en què es troben investigats els meus clients guarda aparença d’imparcialitat o, com sostenim i argumentarem, certament no és possible considerar-lo imparcial".

 

 

Boyé sosté al seu escrit que cal tenir en compte l’intens perfil políticd’Alberto Fernández Díaz així com la seva extensa i intensa carrera al PP, partit ―recorda― que va governar a l’estat espanyol fins fa un mes. El lletrat manifesta que la relació d’amistat entre el polític popular i el magistrat fa que Llarena no es pugui considerar imparcial.

Proximitat al PP

El lletrat entén que els jutges, com qualsevol ciutadà, tenen ideologia, però destaca que es tracta de saber fins a quin punt la seva proximitat al partit polític que ha estat al capdavant del govern espanyol fins fa un mes “ha pogut contaminar la instrucció practicada”.

La petició de recusació de Llarena per imparcialitat se suma a les presentades en els darrers dies per Puigdemont, Rull, Turull, Sánchez, Junqueras, Romeva, Puig i Ponsatí contra cinc dels magistrats de la sala segona del Tribunal Suprem que hauran de jutjar-los.