El jutge del cas 1-O, Pablo Llarena, va sopar aquest dissabte a la Costa Brava amb el president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i alguns comensals més. Ho van fer a la rostisseria Can Cou Cou de Mont-ras

El CDR de Palafrugell Аnonymous Catalonia ​van informar del sopar a través de les xarxes socials, fet que va provocar una petita concentració de protesta contra el magistrat que porta la causa de l'1-O i que ha empresonat els líders independentistes.

Alberto Fenández Díaz és germà de Jorge Fernández Díaz, que va ser ministre en la primera etapa de de govern de Mariano Rajoy, especialment polèmic per les seves converses amb el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en què va pronunciar la famosa frase de "la fiscalia t'ho afina".

En un primer moment, Ok Diario havia avançat que qui havia sopat amb Llarena era l'exministre, i així també ho havien publicat altres diaris com El Español i El Mundo; finalment s'ha confirmat que era el seu germà Alberto.

Protestes a l'exterior del restaurant

Llarena i Alberto Fernández Díaz, doncs, van sopar junts amb les seves respectives esposes i més comensals a la terrassa d'aquesta rostisseria, situada al municipi de Mont-ras al costat de l'autovia C-31. 

En sortir del restaurant, Llarena es va trobar amb un grup d'independentistes que protestaven contra la seva actuació judicial. Justament aquest dissabte Palafrugell, a només dos quilòmetres del restaurant, se celebrava un concert per demanar la llibertat del diputat de JxCat i expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, i de la resta de presos polítics.

Després que es fes pública la presència del jutge a les xarxes socials i de la protesta improvisada que va causar, el líder popular municipal i Llarena van sortir del local escortats per la policia. 

El sopar de tots dos es produeix només uns dies després que Llarena defensés la separació de poders a Espanya i assegurés que "la justícia espanyola no està polititzada".

Repercussió política

Diversos polítics s'han fet ressò de la notícia, encara que alguns per motius totalment diferents. Mentre que per una banda els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont han retuitejat la informació amb una clara intenció de denúncia de la manca de separació de poders a l'estat espanyol, altres polítics com el líder de Cs, Albert Rivera, han denunciat la protesta independentista improvisada davant el restaurant. 

En un missatge a les xarxes socials, Rivera ha dit que es tracta d'"assetjament" i "persecució" als jutges i ha criticat el president espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de mirar "cap a una altra banda". 

El restaurant ha declinat fer cap mena de declaració a El Nacional.