Els polèmics comentaris del magistrat del Tribunal Suprem, Antonio Salas, sobre la pancarta contra la presència del Rei en els actes d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A ha generat tot tipus de reaccions. Pel magistrat Salas, el cartell és "clarament un delicte" recollit "al Codi Penal" i per tant "s'hauria d'haver retirat abans de l'acte", motiu que ha generat ara també la resposta de l'advocat dels polítics catalans exiliats, Gonzalo Boye.

Davant les afirmacions del magistrat, una pluja de reaccions a les xarxes socials —de professors, advocats i polítics, entre d'altres— ha qüestionat la capacitat del magistrat per desenvolupar la seva tasca denunciant de nou la manca d'imparcialitat i les vulneracions de drets que envolten la judicialització de procés d'independència català. Les respostes que ha rebut el magistrat Salas són moltes, des del professor de dret constitucional i exlletrat del Tribunal ConstitucionalJoaquín Urías, fins al coordinador general d'Izquierda Unida, Alberto Garzón. A les crítiques, s'hi ha afegit també l'advocat de Toni Comín i Meritxell Serret, Gonzalo Boye.

"Molt poc sap de drets fonamentals per ser magistrat del Tribunal Suprem... potser aquest és el problema", ha piulat Boye en resposta a les interpretacions del magistrat Salas sobre la pancarta de Barcelona.  

També a Twitter, l'exlletrat del Tribunal Constitucional Joaquín Urías li va respondre que "o bé no coneix la jurisprudència del TEDH sobre la llibertat d'expressió o bé li rellisca". En aquest sentit el líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, va assegurar que la pancarta no es mereix l'aplicació de "l'anacrònic delicte d'injúries a la Corona".