A l'espera que a les dotze del migdia d'aquest dijous se celebri a Madrid la vista al Tribunal Suprem contra la sentència d'inhabilitació del president Quim Torra per haver penjat una pancarta, el seu advocat, Gonzalo Boye, ha denunciat que es tracta d'un "judici sense garanties" i ha reafirmat que el dret els empara. En declaracions a Catalunya Ràdio, Boye ha lamentat que "el somni humit d'alguns sigui que la sentència ja estigui dictada". "Això, en un Estat de dret seria una falta de respecte a la justícia. Si no guanyem aquí, creuarem els Pirineus i demostrarem que tenim la raó jurídica", ha dit. 

En aquest sentit, l'advocat ha destacat la manca d'imparcialitat del tribunal, ja que considera que alguns dels magistrats a qui s'enfrontaran són subjectes de la crítica que va fer Torra. En concret, quatre dels cinc magistrats d'avui van participar en l'elaboració de la sentència del judici del procés i això, per Boye, vulnera el dret a un jutge imparcial. 

"Si no ens donen la raó, no serà perquè no la tenim. Voldrà dir que aquí, a Espanya, no ens la volen donar. Fins ara no hem perdut mai perquè sempre hem guanyat a Europa. Espanya encara és membre de la UE i el procés, per tant, acaba a les instàncies jurisdiccionals europees", ha assegurat. 

Una sentència llarga

D'altra banda, ha explicat que la sentència definitiva hauria d'arribar d'aquí a mig any, tot i que lamenta que possiblement, "com ja ha demostrat la justícia espanyola", es podria vulnerar el procés i sortir abans. "Amb la llei a la mà, entenc que el Tribunal Suprem no hauria de resoldre abans que resolgui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que poden ser sis mesos", ha indicat. 

Boye ha explicat que tant ell com el president Torra estan "tranquils" i convençuts que "el dret està de part nostra": "Jo no visc d'esperances, sinó del dret. He dormit tranquil", ha dit.  En aquesta mateixa línia, també s'ha pronunciat aquest matí el president, que ha reafirmat les seves conviccions en una piulada.

Quim Torra assistirà a la vista, a les 12 hores, i no està previst que intervingui. De fet, en aquests casos, els acusats ni tan sols estan citats. Es preveu una intervenció de Gonzalo Boye de 20 minuts i una altra de la Fiscalia del mateix temps.