Hores abans d'assistir a la vista que se celebrarà aquest matí al Tribunal Suprem pel recurs a la seva condemna per inhabilitació, el president Quim Torra ha publicat a Twitter una fotografia de la pancarta per la llibertat dels presos polítics. Va ser precisament el manteniment d'aquesta pancarta al balcó principal del Palau de la Generalitat el que va comportar la condemna d'inhabilitació a Torra per un delicte de desobediència.

El president ha acompanyat la imatge amb el missatge:  "Doncs sí, llibertat presos polítics i exiliats".

Vista al Suprem

El Tribunal Suprem ha de decidir sobre el recurs de Quim Torra contra la seva inhabilitació d'un any i mig per desobeir l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) i no retirar la pancarta a temps durant el període electoral de la primavera del 2019.

Un tribunal de cinc magistrats escoltarà els arguments de la defensa de Torra,exercida pels advocats Gonzalo Boye i Isabel Elbal. En el recurs de cassació, Torra al·lega que volen apartar-lo il·legalment i il·legítimament del seu càrrec, i apunta a "clara intencionalitat política que, al seu torn, té seriosos indicis de constituir una palmària persecució política" per part dels denunciants i del tribunal.

A l'escrit, Torra invoca la vulneració del dret a un jutge imparcial i lamenta "la falta d'imparcialitat" dels membres de la JEC, del magistrat instructor i del tribunal del TSJC que el va condemnar, pels seus posicionaments públics contra el procés i els seus representants.