Fermesa absoluta la del president de la Generalitat, Quim Torra, un cop acabada la vista celebrada aquest dijous a la sala segona del Tribunal Suprem. "No seré jo qui abocarà el país a una cursa electoral irresponsable que paralitzaria l'administració catalana", ha anunciat des de la delegació de la Generalitat a Madrid després que ahir pràcticament tots els grups li reclamessin la convocatòria d'eleccions.

"He vingut a Madrid a mirar els ulls del tribunal que vol fer caure un altre president de la Generalitat. He vingut a Madrid a explicar-los que no tenen ni el dret ni la raó i que no els tenim por. He vingut a Madrid a recordar que la nostra causa ve de molt lluny i arribarà fins al final, una República lliure i justa per a tots els catalans", ha reivindicat.

Tanmateix, Torra ha admès que "mai" serà un "obstacle per a res". "Vaig acceptar el càrrec per servir el meu país en un moment molt difícil. No tinc cap ambició personal més enllà del projecte col·lectiu de la independència", ha defensat. Així doncs, Torra ha afirmat que "la batalla contra la Covid" és la seva "única preocupació".

Quim Torra Suprem Madrid Jordi Bedmar

Imatge de la declaració del president Torra des de Madrid | Jordi Bedmar

 

El president ha volgut deixar clar que aquest no és un càstig a ell per una pancarta, "és un càstig a un país sencer enmig d'una pandèmia". "Així és com estimen una Catalunya que volen esclava", ha afegit avisant que continuarà treballant "fins a l’últim segon" abans de fer-se efectiva la inhabilitació.

 

El repte per a Espanya

Torra també ha volgut posar un repte a Espanya: "L’actitud que tingui l’Estat espanyol els pròxims mesos davant del moviment independentista català establirà els fonaments morals i ètics del seu futur". "Sense una rectificació rotunda i urgent, Espanya certificarà el seu fracàs com a Estat modern d’Europa", ha advertit.

 

El líder de l'executiu català ha volgut adreçar un missatge a la ciutadania: "No esperarem a cap canvi a l’Estat espanyol per exercir un dret que ens és inalienable". "Si la majoria de les catalanes i catalans volen construir una República lliure, aquesta expressió democràtica i pacífica prosperarà. No en tinc cap dubte. M’agradaria que ningú ho dubtés", ha animat.  

"Quina mentida"

"Quina mentida". Així ha qualificat Torra la consigna unionista que a Espanya "democràticament i pacíficament podríem parlar de tot". Ha justificat aquest pronunciament recordant la persecució al president Puigdemont, la negació de l'escó d'eurodiputat al vicepresident Junqueras, els exiliats, els presos o la protecció a "un criminal franquista com Martín Villa", entre altres.

"Aquest és l’Estat espanyol i la seva manera de seduir-nos perquè ens quedem amablement. Un Estat incapaç de reformar ni reformar-se en res. Un Estat que anul·la les lleis socials cada vegada que les aprova el Parlament de Catalunya", ha denunciat.