L’advocat Gonzalo Boye ha criticat durament que Andrés Betancour, vocal de la Junta Electoral Central (JEC), estès a sou de Ciutadans mentre participava en debats decisius sobre Catalunya i sobre el desenvolupament de les eleccions entre els anys 2017 i 2019.

Aquesta informació, revelada per ElDiario.es, ha fet que l’advocat es preguntés si hi ha “corrupció a la JEC”, raó per la qual ha obert un fil de Twitter en què, dirigint-se al vicepresident de Parlament de Catalunya, Josep Costa, apunta alguns dels punts foscos de la JEC.

Al llarg dels tuits, Boye es pregunta si a la JEC hi ha “corrupció” i destapa detalls com que un fill del mateix Betancour faria d’assessor de Luis Garicano al Parlament Europeu o que la mateixa JEC es vantava d’actuar amb “extraordinaria pulcritud i eficàcia”.

Boye també recorda com amb Betancor a la JEC  es van declarar inelegibles Carles Puigemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i que després es va negar a comunicar a l’Eurocambra els seus noms com a electes. I que a la defensa dels exiliats se’ls va negar que es fes declarar com a testimoni al mateix Betancor.

“Han fet trampes a l’essència de la democràcia”, conclou Boye.

El lletrat també ha recordat articles i comentaris del professor de la UPF contra l'independentisme i contra Puigdemont.