L'advocat de Carles Puigdemont i Quim Torra, Gonzalo Boye, assegura que és un disbarat la investigació que li està fent l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de blanqueig de capitals, i confia que no es tracti d'una operació amb rerefons polític.

"És absurd. Espero que la jutgessa ho vegi així. Vull confiar que no és una operació politicojudicial", ha manifestat Boye en una entrevista a El món a RAC1. En aquest sentit, l'advocat creu que si el president a l'exili i el president de la Generalitat no fossin clients seus, ni tan sols l'haurien trucat per aquesta investigació.

Citat a declarar dimecres, 23 d'octubre, a les 12 del migdia, per la causa oberta contra el narcotraficant gallec Sito Miñanco, a qui havia fet d’advocat, Boye ha confirmat que anirà a l'Audiència Nacional i que no descarta "cap escenari". "Tinc molt clar que mai hem assessorat ningú abans de cometre cap acte delictiu", defensa.

Tal com ha detallat aquest matí en un fil de Twitter, Boye ha destacat que l'escorcoll que va tenir dilluns, va durar més de 15 hores i "van copiar el contingut del telèfon mòbil i els correus electrònics". "No es van endur cap document del meu despatx perquè no he creat cap document fals", ha aclarit. I ha afegit que espera que els seus missatges del mòbil "no es filtrin a la premsa".