El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha respost aquest dimarts a la suspensió del Pla d’Acció Exterior de la Generalitat anunciada pel Tribunal Constitucional. "El govern espanyol no pot impugnar el futur de Catalunya al món", ha carregat Bosch en declaracions als mitjans de comunicació, assegurant que les delegacions "continuaran fent la seva feina".

Tot i que Bosch s'ha declarat sorprès pel recurs presentat per Madrid contra el que descriu com a "només un pla", el departament ja treballa en les al·legacions, que haurà de presentar en un termini de 20 dies. El conseller ha defensat que "l'acció exterior és legal, legítima i necessària" i que "ho fan les ciutats, empreses, sindicats o universitats, perquè vivim en un món global". 

El ple del Tribunal Constitucional ha aprovat avui per unanimitat la suspensió del Pla d'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea aprovat pel Govern el juny passat. L'Alt Tribunal admet així el conflicte de competències plantejat l'octubre passat el govern espanyol, que va considerar que la normativa menyscabava les competències de l'Estat.