Cordialitat i amabilitat, sense rancúnies. Això és el que han escenificat aquest matí Alfred Bosch i el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall. El primer va haver de renunciar a ser el cap de llista per Barcelona a les pròximes eleccions municipals després de guanyar unes primàries; el segon és la nova aposta del partit per plantar cara a dos pesos pesants: Manuel Valls i Ada Colau, si bé és cert que l'actual alcaldessa no ha formalitzat la seva candidatura.

En una convocatòria als mitjans, Bosch ha avalat públicament la candidatura de Maragall i li ha donat "suport total" a les primàries. "Ernest, tens el meu suport i el meu aval, i desitjo que guanyis i ens facis quedar com el principal partit que es presenta a l'Ajuntament de Barcelona", li ha manifestat. 

Per la seva banda, Maragall ha agraït el gest de Bosch, de qui ha reconegut la "generositat", "la voluntat i l'ambició que compartim per Barcelona". 

Neus Munté és candidata?

Maragall ha dit que Esquerra es presenta com "la gran organització política central del país compromesa amb la República" i que està oberta a incorporar gent que no pertany a les files republicanes. "El mapa polític està per dibuixar en altres àmbits. Haurem de veure amb qui haurem de treballar per assolir els objectius d'una acció compartida", ha matisat. 

Sobre un possible pacte amb Neus Munté s'ha preguntat: "És candidata, la senyora Munté? Encara no ho sabem", i ha insistit que quan "el mapa polític" estigui complet, serà el moment de calibrar distàncies i decisions. 

Respecte a la candidatura de Manuel Valls, ha senyalat que és un competidor més: "No hi ha un candidat a batre; hi ha una ciutat a guanyar", ha afirmat. 

En relació amb un possible intercanvi de cromos —Maragall com a candidat a l'alcaldia i Alfred Bosch com a nou conseller d'Exteriors—, l'actual titular ha preferit no pronunciar-se, ja que "seria imprudent" i perquè és una decisió que pertany al president de la Generalitat.