La candidata del PDeCAT a Barcelona, Neus Munté, ha reafirmat “la prioritat” de treballar per “articular” una llista de “suma i d’unitat sobiranista”. Ho ha dit a l’inici de l’assemblea dels associats del partit celebrada al centre d’art Tradicionàrius del barri de Gràcia.

Ha explicat que després dels moviments del “tauler polític” dels últims dies, amb la confirmació de Manuel Valls com a candidat a l’alcaldia i el canvi del cap de llista d’Esquerra Republicana, amb Ernest Maragall al capdavant, l’han empès a traslladar a la militància que “segueix treballant”. "No estem quiets", ha dit.

munté, trias i míriam nogueras / G.R

Neus Munté i Xavier Trias conversen amb la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras / Foto: G.R

La candidata del PDeCAT ha detallat que el passat 21 de setembre hi va haver una trobada a la presó de Lledoners amb el portaveu de la Crida per la República, Ferran MascarellJordi Sànchez i Joaquim Forn, on es van “conjurar” per treballar units per Barcelona. Amb tot, no ha aclarit si aquests tres noms formarien part de la candidatura.

Per a Munté aquesta llista de “suma i unitat” és l’opció guanyadora que portarà el partit a “tornar a l’alcaldia de la ciutat”.

La candidata ha afegit que segueix buscant un acostament amb Esquerra Republicana i que "no escatimarà" esforços per aconseguir aquesta unitat.