L'encara líder del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha afirmat que "no hi ha res tancat" sobre la seva entrada al Govern i ha explicat que es posarà "a disposició del partit". En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest diumenge al matí, el republicà ha destacat que, per damunt de tot, cal "intentar guanyar Barcelona per al republicanisme".

Bosch ha negat que ningú l'hagi forçat a renunciar a ser candidat i ha qualificat la seva decisió de "pas raonable" seguint l'exemple "dels que s'ho van jugar tot per posar les urnes". El republicà ha reafirmat que es tracta d'una "decisió col·lectiva" i ha elogiat la figura d'Ernest Maragall, que considera que és el millor candidat per "arribar a molta més gent". Bosch ha dit que ell està al servei del partit i de la gent, que seran els qui prendran la decisió quan toqui. 

Alfred Bosch ha recordat que als independentistes els falten tres regidors per tenir majoria absoluta a l'Ajuntament de Barcelona i que amb aquest objectiu el que han de fer les diferents formacions és "no entrar en discussions entre si" i proposar bons projectes de ciutat per demostrar a la ciutadania que ho poden fer millor que Ada Colau. "Hem de convèncer i seduir", ha destacat.