El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha admès aquest dimecres que "no es pot prohibir" que la Generalitat de Catalunya tingui el Diplocat com a servei de representació a l'exterior, ja que la seva existència en si "no contravé cap norma", tot i que "caldrà veure quines són les seves activitats", una vegada el Govern ha anunciat que en paralitza la liquidació, un fet que ha provocat una onada de burles sobre l'anterior vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

"Representació exterior la tenen totes les comunitats autònomes, no es pot prohibir que la tinguin, no hi hauria base jurídica ni capacitat per fer-ho. Si les coses funcionen amb normalitat, en la normalitat estarem i si no, ja ho veurem", ha assenyalat el ministre en una entrevista a la COPE.

Sobre la qüestió de les desqualificacions vessades sobre ell per diferents dirigents sobiranistes, Borrell ha comentat que no sap per què li diuen "ultra" i ha apuntat que sense "contribuir a l'escalada de la desqualificació", "mantindrà amb fermesa les funcions i responsabilitats" que li corresponen com a ministre.

En aquest sentit, ha recordat que no és "ministre d'afers catalans" i ha incidit que la seva funció és treballar per "defensar" la imatge d'Espanya a l'exterior, "deteriorada per tots els fets i sobre la qual s'ha vessat molta insídia i molta mentida".