L'acte convocat pel president espanyol, Pedro Sánchez aquest dilluns a Barcelona, on previsiblement anunciarà la decisió del seu executiu sobre l'indult dels presos polítics, no comptarà la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha comunicat a la Moncloa que declina la invitació que se li havia fet arribar

L'acte se celebrarà al Liceu de Barcelona sota el títol, Reencuentro, un proyecto de futuro para toda España, la previsió és que reuneixi uns 300 convidats de la societat civil catalana i un dels objectius de la cita era escenificar una nova etapa de distensió entre el govern català i l'espanyol.

Vulneració de drets i llibertats

“Com a presidenta del Parlament, que és la seu de la sobirania del poble de Catalunya, sóc especialment sensible a la vulneració de drets i llibertats envers els ciutadans catalans que actualment exerceix l’estat espanyol”, adverteix la president en la carta de resposta a la invitació de Sánchez.

 

Borràs explica que dilluns, el mateix dia en què el cap de l’executiu espanyol intervindrà al Liceu, ella haurà d’acompanyar una desena d’exalts càrrecs de la Generalitat citats a declarar a la ciutat de la Justícia per la seva vinculació a l'1-O.

Segons la presidenta, “aquesta actitud repressiva és incompatible amb el títol de l’acte, que inclou el terme retrobament”. “El veritable retrobament que desitjo que es produeixi ben aviat és el de l’Estat espanyol amb la via de la política i de la negociació”, rebla.

Silenci sobre els indults

La visita de Sánchez prevista per dilluns es produirá després que aquest matí el president espanyol ha participat a la cloenda de les jornades del Cercle d'Economia també a Barcelona. Malgrat la insistència del president de l'entitat, Javier Faus, que ha reclamat de nou els indults, Sánchez ha evitat referir-se a aquest tema i s'ha limitat a insistir que el frontisme i l'odi empobreix i perjudiquen l'economia.

L'únic anunci que ha sortit de les intervencions de Sánchez a Barcelona, que per la tarda ha comptat també amb un acte a la seu de Foment del Treball amb el primer ministre italià Mario Draghi, ha estat que el proper dijous un Consell de Ministres extraordinari decidirà acabar amb l'obligació de les mascaretes a l'exterior a partir de dissabte de la setmana vinent.

 

A la imatge principal, la presidenta del Parlament, Laura Borràs / Sergi Alcàzar