El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest matí que dijous vinent una reunió extraordinària del Consell de Ministres aprovarà eliminar l'obligatorietat de la mascareta al carrer i, per tant, ja no caldrà portar-la a partir del dissabte 26 de juny.

Sánchez ha fet aquest anunci tan bon punt ha pres la paraula en la seva intervenció a la cloenda de les jornades del Cercle d'Economia que s'ha celebrat aquesta setmana a l'hotel Vela de Barcelona.

Anunci important

Ho ha fet després de subratllar que el discurs que anava a pronunciar estava impulsat per l'optimisme però alhora des de la prudència. En aquest punt ha avançat que anava a fer una "anunci molt important pels més de 47 milions compatriotes".

Per un moment, les paraules de Sánchez han fet pensar en l'anunci d'uns indults, que han estat reclamats repetidament durant aquestes jornades del Cercle, però l'anunci ha estat que dijous un Consell de Ministres extraordinari proposarà aixecar l'obligatorietat de les mascaretes als espais oberts. De fet, al llarg de tota la intervenció, Sánchez no ha fet cap referència als indults i s'ha limitat a alertar sobre els efectes que la polarització i l'enfrontament provoquen en l'economia.

Recuperar aspecte normal

Sánchez no ha estalviat el to triomfalista quan ha argumentat que a mida que creix el ritme de vacunació i l'evolució positiva de l'economia, les mascaretes aniran desapareixent. "Els nostres carrers, els nostres rostres recuperaran l'aspecte normal", ha anunciat, la qual cosa permetrà "recuperar una vida al carrer sense mascareta" per a gaudi de "l'alegria de viure" tant dels ciutadans com dels representants polítics.

El president espanyol ha explicat que volia aprofitar aquestes paraules per homenatjar els espanyols, "que han estat disciplinats", i agrair la feina d'empreses i professionals dels diferents àmbits que han treballat enfront la pandèmia. "Aquest serà el darrer cap de setmana amb mascareta als exteriors", ha conclòs.

Missatge d'optimisme

Aquest ha estat l'inici de la intervenció de Sánchez davant l'empresariat català al qual ha volgut transmetre un missatge d'optimisme  davant la recuperació de la normalitat després de la pandèmia.

El cap de l'executiu espanyol ha assegurat que la recuperació econòmica serà "intensa i molt poderosa" i superarà les previsions, la qual cosa podria portar el seu govern a revisar les previsions macroeconòmiques a l'alça.

 

A la imatge principal, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez / Sergi Alcàzar