La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat que no té intenció de desistir "fins a fer vigent el que vam encetar l'1-O", en al·lusió a la independència.

Ho ha fet durant la presentació del llibre Pinzellades de Llibertat, de Pere Piquer, a la llibreria Ona Llibres, una obra de reconeixement i suport als represaliats arran dels fets de l'1 d'Octubre. 

A l'acte, Borràs ha fet referència a la retirada del tercer grau aquesta setmana a la presidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa. "Aquesta setmana han estat privades de llibertat, un dret que tenen tots els presos i no és cap privilegi, com ho van fer amb anterioritat la resta de presos polítics a Lledoners", ha explicat. 

"No ens penedirem mai"

En aquest sentit, la presidenta ha volgut insistir en el fet que la tornada a la presó dels dirigents independentistes, no farà que el moviment desisteixi en l'objectiu d'aconseguir la independència. 

"Els nostres presos accepten els fets i estan pagant la pena, i en canvi se'ls demana [l'Estat espanyol] que es penedeixin. Sembla que no s'han penedit prou. Doncs que sàpiguen que no ens penedim. No ens penedirem mai de l'1-O, perquè vam guanyar i no pararem fins a fer vigent el que l'1 d'Octubre va encetar", ha manifestat.

 

 

L️a presidenta Laura Borràs durant la presentació del llibre Pinzellades de Llibertat de  Pere Piquer / Ona Llibres.

El llibre, una contribució en la"lluita contra la injustícia"

D'altra banda, Borràs ha volgut agrair a l'autor del llibre la seva contribució en el moviment: "Amb cada llibre, cada cançó, cada gest, cada carta, cada pintura feta, cada paraula escrita, contribuïm a lluitar contra la injustícia i a deixar-ne constància per demà", ha assegurat.

Pinzellades de llibertat, un homenatge als represaliats

Pinzellades de Llibertat  pren forma i força a través dels vint-i-sis retrats de l'artista Pere Piquer i dels poemes inèdits sobre el procés que els acompanyen, escrits per prop de quaranta poetes, entre els quals l'actual Premi d'Honor de les Lletres Catalanes Enric Casasses, Narcís Comadira, Miquel de Palol, Vicenç Altaió, Helena Bonals o Valtonyc- Amb un pròleg del conseller de Cultura Lluís Puig i un epíleg del president Quim Torra

Els beneficis nets de la venda d'aquest volum aniran destinats a l'Associació de Familiars i Amics dels Presos Polítics.

 

Imatge principal, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, durant la presentació del llibre 'Pinzellades de llibertat' / @mhp_LauraBorras