L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'exconsellera Dolors Bassa han tornat aquest vespre a la presó sense el tercer grau i demà ja no en podran tornar a sortir. Diverses entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat concentracions a les portes dels centres penitenciaris de Wad-ras (Barcelona) i Puig de les Basses (Figueres).

TUIT @assemblea Concentraciones Bassa Forcadell

Assemblea Nacional Catalana. / Twitter

Abans d'entrar a la presó, Bassa ha dirigit unes paraules a les desenes de concentrats que s'hi han apropat per donar-hi suport. "La realitat és que diguin el que diguin continuem amb les mateixes conviccions, això no ho canviaran mai", ha defensat l'exconsellera, fent referència a la resolució del jutge que ha acordat suspendre'ls el règim de semillibertat per no haver complert amb els objectius de "reeducació i resocialització".

A la concentració de Puig de les Basses hi ha assistit el vicepresident Pere Aragonès i les conselleres Meritxell Budó, Teresa Jordà i Chakir el Homrani. "Fins quan estan disposats a mantenir aquesta situació?", ha qüestionat Aragonès adreçant-se a les institucions de l'Estat espanyol i fent una defensa ferma de l'autodeterminació i l'amnistia. A Figueres també s'hi han concentrat representants de Junts com Jaume Alonso Cuevillas i la diputada de la CUP, Mireia Vehí.

L'exconsellera ha agraït el suport, tot recordant la solitud que se sent dins la presó i ha admès que no s'esperaven avui la retirada del tercer grau. "La venjança passa per sobre de la justícia, altra vegada. Que la injustícia la puguem canviar amb fermesa. Seguim endavant. Segur que al final guanyarem", ha assegurat.

La tornada de Forcadell a la presó de Wad-ras 

Després que la consellera Dolors Bassa hagi tornat a la presó abans de les 21 h, el límit marcat pel seu centre penitenciari, l'expresidenta Forcadell també ha tornat poc abans de les 22 h a la presó de Wad-ras, a Barcelona.

Davant del centre s'hi han concentrat desenes de persones i hi ha assistit una delegació d'ERC encapçalada per la secretaria adjunta Marta Vilalta i els consellers Alba Vergés, Bernat Solé, Josep Bargalló, i l’eurodiputada Diana Riba. També membres de Junts i el diputat de la CUP, Pau Juvillà. "La presó és la continuació de la lluita. Persistim i guanyarem", ha defensat Forcadell abans d'entrar.

TUIT Forcadell tercer grado

Carme Forcadell. / Twitter

A través de les xarxes, Forcadell ha agraït les mostres de suport. "Continuarem lluitant i persistint fins que guanyem", ha escrit en una piulada.