Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila i Mireia Boya són els últims acusats pel procés del referèndum a qui encara no se'ls ha comunicat el seu processament. Si Pablo Llarena manté les acusacions, aniran a judici per desobediència i malversació els tres primers i Boya per desobediència.

Avui el magistrat els ha citat per comunicar-los el processament, igual que va fer ahir amb els exmembres de la Mesa i fa tres setmanes amb els presos polítics.

S'espera que el pas de Borràs, Mundó i Vila sigui com el d'ahir de Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó: curt i ràpid. Sense grans discursos i només responent breument a les preguntes dels seus advocats.

Mireia Boya ja ha dit que sí que parlarà i que no escatimarà arguments: "Vaig amb la tranquil·litat d'intentar contribuir a desmuntar aquesta aberració jurídica amb aquest relat inventat pels atestats de la Guàrdia Civil que han portat companys meus a la presó i l'exili" va dir a El Nacional en una entrevista recent.

I demà, Turull, Rull i Forcadell

Demà part dels presos polítics tornen al Suprem. Se celebra la vista per resoldre els recursos per sortir de la presó de Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell. Són els darrers que queden per resoldre i l'última oportunitat perquè quedin en llibertat mentre no es faci el judici. Es preveu que la sala d'apel·lacions rebutjarà els recursos i ells continuaran a la presó, com Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que ja han passat per aquest tràmit.

Els consellers i Forcadell estan citats a partir de les 11:30 hores del matí. Dolors Bassa i Raül Romeva no hi aniran. Bassa perquè no ha demanat de ser-hi i Romeva perquè hi ha renunciat.