JxCat evita l'enfrontament amb ERC en una campanya on fa bandera de la unitat de l'independentisme, conscient del malestar que provoca en les files sobiranistes les disputes internes. En aquest context, la campanya de Laura Borràs ha optat per ignorar l'etzibada que els ha dedicat el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, aquest dissabte. Junts ha subratllat aquest vespre el paper del president del partit, Carles Puigdemont, que avui no ha intevingut a l'acte de la tarda.

"Molestem molt. El president Puigdemont és com l'enemic públic número 1 de l'Estat espanyol. Això vol dir que anem bé. Nosaltres no treballem contra ningú. Per això, parlem de la unitat", ha assegurat Borràs durant un míting a Manresa.

Borràs ha alertat repetidament contra el risc de desunió de l'independentisme "Dividits ho perdem tot. Ho perdem tot, tots", ha advertit.

Capturar Puigdemont

També el secretari general, Jordi Sànchez, ha advertit que JxCat molesta perquè existeix i sobretot per Puigdemont, que "molesta enormement perquè és en aquests moments la peça clau que el sistema espanyol necessita capturar per fer creure que ha aturat l'1-O".

Sense citar els republicans ni les referència que els ha dedicat Junqueras com "els de sempre", tant Borràs com Sànchez han deslligat JxCat d'altres hipoteques del passat assegurant que es tracta d'un partit jove. 

"Representa un esperit que molts pensaven que era un esperit acabat i avui és ben viu, que creu en el futur, que no vol mirar enrere per quedar-se justificant el seu propi passat sinó que mira enrere per agafar energia i impuls per guanyar el demà", ha assegurat.

Sànchez ha subratllat la transversalitat de JxCat, "on hi ha gent que se sent molt còmode amb noms com Josep Pallach, Trias Fargas i Carrasco i Formiguera, i tants altres que s'hi han deixat la pell, a alguns que van perdre directament la vida per defensar uns ideals".

 

A la imatge principal, Laura Borras durant el míting a Manresa / ACN