La millor defensa és un bon atac. Fent gal·la d'ADN cruyffista, Oriol Junqueras ha posat la directa per rematar els seus dos grans rivals, Illa i Puigdemont, amb un sol driblatge. Si en el seu debut en campanya, aquest divendres, feia una crida a votar ERC per evitar que guanyin "els de sempre", aquest dissabte ha intensificat el missatge. "Es posen molt nerviosos quan els diem que són els de sempre", ha afirmat irònic. "No ho poden suportar, s'atabalen, es posen nerviosos, criden i ens volen distreure a tots de l’objectiu que tenim". 

Oriol Junqueras acte ERC campanya - ERC

Oriol Junqueras arriba a la seu d'ERC l'endemà de sortir de Lledoners / ERC

En un acte telemàtic que ha reunit els alcaldes del partit, el president d'ERC ha confessat que després de més de tres anys sense accés a les xarxes socials, un cop fora de la presó no ha sabut "resistir la temptació" de passejar-s'hi per comprovar que les seves declaracions al míting de Badalona han generat un terrabastall a twitter. "És curiós que es posin nerviosos, perquè nosaltres no insultem ni faltem al respecte, ni ens dediquem a esbudellar ningú, ens dediquem a explicar el nostre projecte i això no ho poden suportar, s’atabalen". 

Junqueras ha advertit que ERC fa "por" a socialistes i a Junts per Catalunya -a qui continua assenyalant com els hereus de CDC-, perquè amenaça de treure'ls de les institucions que sempre han governat. 

Mans netes 2.0

Amb la veu presa de l'energia bolcada en el seu retorn en campanya, ha insistit a posar al mateix sac el PSC i Junts. I ho ha fet burxant allà on els fa més mal, la corrupció. "Els de sempre es posen molt nerviosos quan explico que ERC és un partit amb 90 anys història sense cap cas corrupció. Perquè ells això no ho poden dir, perquè tenen casos per parar un tren".

Oriol Junqueras acte ERC campanya - ERCOriol Junqueras a l'acte de campanya d'aquest dissabte al matí / ERC

Junqueras ha criticat que "la corrupció roba a les escoles, a la sanitat, als ciutadans, a les empreses" i ha reinventat aquell "mans netes" de Carod Rovira: "Nosaltres no robem, per això es desesperen". Davant d'aquesta constatació, ha demanat a l'electorat que els faci confiança si el que vol és un govern "decent i honrat". De fet, ha presentat ERC om l'única "alternativa" a quaranta anys d'alternança de de governs socialistes i convergents. 

Al seu torn, el candidat a la presidència dels republicans ha posat com a exemple que és possible un canvi la victòria d'ERC a les muncipals, especialment en territoris històricament socialsites com Lleida i històricament convergents com Sant Cugat. "És cabdal que la marea republicana que va tenyir de groc municipis tenyeixi de groc el Palau de la Generalitat".

Aragonès ha carregat una vegada més contra el pacte de la Diputació de Barcelona, entre Junts per Catalunya i el PSC, però també contra l'operació que va apartar Ernest Maragall de l'alcaldia de Barcelona per situar-hi Colau gràcies a un pacte entre comuns i el PSC amb la connivència de Manuel Valls.