La presidenta del Parlament, Laura Borràs, s'ha pronunciat aquest dijous sobre la decisió del govern espanyol de retirar la inversió per a l’ampliació de l'aeroport del Prat i ha carregat contra la "unilateralitat" amb què ha actuat l'executiu de Pedro Sánchez.

Borràs ha considerat una coartada poc creïble els arguments expressats aquest dimecres per la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per justificar la decisió assegurant que era per manca de suport del Govern al projecte i per "una pèrdua de confiança manifesta". La presidenta del Parlament ha destacat que es tracta d'"una excusa per poder fer el que volen fer, que és una inversió a Barajas"

Missatge a ERC

En aquest context ha exigit, en al·lusió a ERC, que no "s'apuntali o es faci de crossa" al govern espanyol després de paralitzar la inversió a l'aeroport, perquè "menysté" a l'executiu català. Borràs creu que tot plegat "evidencia" que la Generalitat "ha de gestionar els seus propis recursos i infraestructures".

La presidenta de la cambra també ha dit desconèixer si la possibilitat que consellers d'ERC protestessin en contra del projecte en una manifestació convocada per al 19 de setembre pot haver estat el "detonant" de la decisió adoptada pel govern de Pedro Sánchez. Igualment, preguntada per la manca de consens al Govern sobre el projecte, Borràs ha dit que l'executiu de Pedro Sánchez no pot parlar de discrepàncies dins de l'executiu català, perquè entre els ministres socialistes i els de Podem també n'hi ha.

Taula de diàleg

Sobre la taula de diàleg, que s'hauria de celebrar la setmana vinent a Barcelona, Laura Borràs ha recordat que és un espai pel qual hi ha apostat ERC i que Junts "hi és, no perquè tingui fe", sinó perquè són "obedients a les urnes i als compromisos".

Amb la mirada posada en la celebració de la Diada, Borràs ha cridat a sortir al carrer i ha reconegut que és "evident" que hi hagi malestar dels independentistes cap als dirigents polítics. "Les mobilitzacions són per fer reclamacions", ha avalat Borràs, que ha dit que anirà a la manifestació de la Diada, com ha fet sempre.

 

Imatge principal, Laura Borràs s'ha pronunciat sobre la suspensió de la inversió per a l'ampliació de l'aeroport del Prat / ACN