L’ultranacionalisme espanyol ha trobat en l’almirall Blas de Lezo un dels seus herois, principalment per la defensa de Cartagena d’Índies -actual Colòmbia- davant un atac britànic el 1741, però sense oblidar que l’any 1714 va participar en el setge de Barcelona, ciutat que va bombardejar des del seu vaixell.

Vox i el seu entorn ha convertit la figura d’aquest militar en la quintaessencia dels valors que representa la formació d’ultradreta i per això insisteix en que és mereixedor d’una pel·lícula de tall èpic a l’estil de ‘Braveheart’ o ‘El patriota’ i per això insisteixen que Mel Gibson hauria de posar-se al capdavant d’una eventual superproducció biogràfica.

Ara, segons avança Confidencial Digital, dues productores, InnTV y BSO preparen un curtmetratge documental de mitja hora de duració sobre la vida de l’almirall amb la voluntat de transmetre “els seus valors i principis”, que sembla ser que són els mateixos que els de Vox, amb la intenció d’impulsar el futur rodatge d’un llargmetratge. Fins i tot no s’amaga la intenció de fer arribar el documental a plataformes com Netflix i HBO i utilitzar-lo per picar les portes de Hollywood.

Polèmica als Goya

Fa uns mesos, just abans de la gala dels premis Goya, Santiago Abascal va lamentar públicament que directors i productors espanyols no fessin el pas de rodar una pel·lícula sobre Blas de Lezo, apuntant que si calia, “picaria a la porta” de Mel Gibson perquè s’encarregués del rodatge. La proposta va ser desestimada per alguns dels guanyadors dels Goya.