El partit d'ultradreta Vox va ser un dels grans protagonistes dels premis Goya 2019 per la seva absència. La formació no només no va ser convidada a la gala celebrada a Sevilla, sinó que va rebre nombroses crítiques per part dels nominats i convidats. Un dels més crítics amb el partit que presideix Santiago Abascal va ser el director de cinema Pedro Almodóvar.

El cineasta va menystenir la formació en ser preguntat a la catifa vermella, just abans de l'inici del lliurament de guardons. "Sobre aquest partit he decidit no parlar ni anomenar-lo i m'agradaria que molts féssiu el mateix. Els nego l'existència", afirmava contundent.

Tanmateix, aquest no va ser l'únic encàrrec que es va emportar Vox en aquesta edició dels Goya. La polèmica actriu i directora Leticia Dolera va enviar un missatge a Abascal, afegint que no li hagués fet molta il·lusió que fos present a la gran festa del cinema espanyol. "A algú que des d'una tribuna està legitimant discursos de l'odi, homòfobs i masclistes l'animaria a veure cinema, perquè aquest t'obre la mirada i et fa veure que potser pots millorar com a persona", assenyalava la catalana.

També el guionista Borja Cobeaga, que estava nominat al Goya al Millor Guió Adaptat per Superlópez, ha volgut dirigir-se als d'ultradreta per assegurar que no escriurà un guió sobre el militar espanyol Blas de Lezo -com va proposar Vox a l'Acadèmia de Cinema- perquè no li dóna "la puta gana". "Últimament el cinema es basa en les expectatives dels fans. Si Vox vol que fem una història sobre un conquistador mig partit, doncs que la facin ells", ha sentenciat.