L'advocat i membre de la defensa de Jordi Cuixart Benet Salellas considera que el que ha fet el Tribunal Suprem amb la identificació de la mossa que ha de declarar la setmana vinent "és molt greu". 

Al programa Preguntes freqüents de TV3, Salellas ha dit que als agents policials se'ls cita sempre amb la identificació policial, "mai pel nom i el cognom". Per aquest motiu, troba curiós que justament "un dels primers testimonis del Cos de Mossos d'Esquadra que ha de declarar al judici aparegui amb nom i cognoms" a la diligència d'ordenació del tribunal. 

Salellas ha afirmat que això "no ho havia vist mai de la vida". La diligència d'ordenació del Tribunal Suprem per la sessió del proper dijous identifica amb nom i cognoms una mossa d'esquadra, mentre que manté en l'anonimat els guàrdies civils

Les mentides de la Guàrdia Civil

L'advocat també ha dit que aquesta setmana ha estat quan "la mentida dels agents de la Guàrdia Civil ha estat més que evident" i ha criticat les dificultats que Marchena ha posat a les defenses "per poder contrastar i fer aflorar la veritat a la sala". Aquesta dificultat, diu, "cada vegada és més intensa" i ha provocat "tensió" amb el tribunal.

Pel que fa les perspectives de final del judici, Salellas ha dit que estan posades de cara al juny, un cop passades les eleccions espanyoles, municipals i europees. Tot i això, el tribunal també podria "donar-se per informat de les tesis de la defensa" abans del previst i avançar aquest termini.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat