El caos a Ciutadans no s'ha resolt amb la seva suposada refundació, que a la pràctica s'ha traduït en el fet que la presidència del partit ha passat a mans dels afins a Inés Arrimadas i en un canvi del logo, que a banda de taronja, ara també és verd. Una prova de tot plegat és que la que havia de ser la gran esperança del partit i de les poques que s'havia mantingut en una posició rellevant arreu de l'Estat, la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, també trontolla. La madrilenya volia donar via lliure als membres de la formació perquè s'afegissin com a independents a altres partits, com el PP, i al final va haver de fer marxa enrere. Tot i que Feijóo veia amb bons ulls aquesta proposta, la baronessa madrilenya, Isabel Díaz Ayuso considera que és un projecte polític fracassat i no volia de cap manera que se sumessin a les seves llistes. Finalment, Villacís va recular i va decidir que es presentaria de nou a l'alcaldia per Ciutadans, però ha rebut un nou cop: ha estat el partit qui li ha hagut de salvar el paper i designar-la, ja que no tenia prou avals per a presentar-se, tal com ha avançat el diari El Español. 

El Comitè Permanent ha triat Villacís entre tres candidats

La refundació li ha jugat una mala passada a Begoña Villacís, ja que durant aquest procés es va decidir que el llindar mínim d'avals fos del 15%. Ara mateix, a Madrid hi ha entre uns 800 i 900 militants, motiu pel qual la vicealcaldessa en necessitava 126, una xifra no especialment elevada, però que no ha aconseguit. Tot i que Villacís s'ha quedat en el 97% dels avals exigits, la situació ha generat molta preocupació, ja que fa poc, ella era considerada l'última esperança del partit. Els seus tombs pel que fa a la relació amb el PP han provocat que els militants hagin deixat de confiar en ella.  

Sigui com sigui, la direcció nacional de Ciutadans ha decidit proclamar la candidatura de Villacís a l'Alcaldia de Madrid sense primàries, ja que ni ella ni els altres dos aspirants han arribat a aquest 15% dels avals. Per això, la decisió entre els tres possibles alcaldables l'ha acabada prenent el Comitè Permanent del partit. Enmig de tot l'enrenou, la substituta d'Inés Arrimadas al capdavant del partit, Patricia Guasp, va negar que la madrilenya hagi manifestat cap intenció de marxar de Cs i integrar-se dins el PP, tot i que les seves declaracions en públic semblaven indicar tot el contrari.