S'apropen eleccions i els nous fitxatges dels partits polítics estan en el punt de mira. Després que el Partit Popular no pogués fitxar a Begonya Villacís, els populars no s'han quedat sense noves incorporacions de Ciutadans. Ruth Merino, exportaveu de Cs a les Corts Valencianes, s'incorporarà a les files del PP valencià. Merino va marxar fa només unes setmanes de la formació taronja descontenta amb el seu procés de refundació. 

Segons avança El Mundo, Merino, qui és economista i tècnica d'Hisenda, s'incorporarà a l'equip econòmic del PP per comandar la "revolució fiscal". Sense concretar encara quin, s'espera que Merino tingui un paper important a les llistes. "Se li augura un futur molt potent al PP", han afirmat fonts properes a la negociació. El líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ha mostrat el seu interès per les eleccions al País Valencià i el PP planeja centrar part dels seus esforços electorals en els pròxims mesos. 

A més de Merino, el PP compta amb un altre fitxatge procedent de Ciutadans: Sara Fernández, l'exvicealcaldessa de Saragossa. Tampoc és l'única, el degoteig d'antics càrrecs taronges que canvien el carnet fa mesos que es repeteix. 

Villacís es queda a Ciutadans 

En canvi, altres figures destacades de Cs es queden al partit, malgrat els dubtes que han girat al seu voltant. És el cas Villacís, qui ha confirmat que continuarà a Ciutadans, formació per la qual es presentarà a les primàries per liderar el partit a Madrid.

"Si ja estava convençuda que aquest espai és fonamental, de la seva bona feina, de la integritat, estic més convençuda que mai. Aquesta setmana m'ha servit per estar més convençuda que mai. Crec que sobren les raons perquè la gent confiï en aquest projecte. Em presentaré per liderar l'espai de centre a Madrid que representa Cs", ha traslladat. D'aquesta manera, la vicealcaldessa ha rebutjat passar a formar part de les llistes del Partit Popular, i ha precisat que "mai" s'ha proposat al PP.

Per la seva banda, els populars han afirmat que respecten la seva decisió i han negat haver pretès embrutar la campanya amb els dubtes si les ofertes sobre Villacís. L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha afirmat: "No entraré en cap polèmica, des del meu partit no s'ha fet cap mena de campanya fang ni res per l'estil". A més, ha assegurat que el Govern municipal treballarà "fins a l'últim dia en les mateixes condicions" i ha defensat que la seva actitud davant aquest assumpte sempre ha estat optar "per la prudència i el respecte", cosa que "no afecta el bon govern" de la ciutat.