Un dels objectius del PP aquest any electoral 2023 serà quedar-se amb Ciutadans. Encara que no pugui absorbir la marca, ho intentarà fer de facto. I així de clar ho ha deixat aquest dilluns el president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, que ha apostat per “unir la centredreta” a l’Estat per tal de presentar una alternativa davant el govern espanyol de Pedro Sánchez i els seus socis parlamentaris. Tot i mostrar-se “respectuós” amb el partit taronja, Feijóo ha donat per fet que es tracta d’una formació que, avui dia, ha deixat de ser útil.

És per aquest motiu que el líder del PP ha animat els dirigents de Ciutadans a passar-se a Génova. “Tenen les portes obertes”, ha afirmat Feijóo a més d’assegurar que hi ha molts votants de la formació taronja que a hores d’ara votarien els populars. Les declaracions de Feijóo arriben pocs dies abans que Ciutadans celebri una assemblea per decidir quin serà el futur polític del partit, amb Inés Arrimadas i Edmundo Bal enfrontats. El president del PP ha demanat “eixamplar” la seva formació amb “persones amb talent i experiència en gestió”.

En una entrevista a la COPE, el president del principal partit de l’oposició espanyola també ha volgut demanar als votants de Vox que en les pròximes eleccions generals dipositin votin favor del PP. Ha afirmat que “totes les enquestes” indiquen que si se sumen els vots de PP i Vox s’aconsegueixen aproximadament el 40% dels suports, i ha assenyalat que José María Aznar va aconseguir la majoria absoluta del PP sense arribar al 45% dels vots. “Amb una centredreta unificada tindríem majoria absoluta, sens dubte”, ha insistit.

Dit això, i també en referència a Vox, Feijóo ha assegurat que, sempre que sigui possible, evitarà una coalició amb Vox en el supòsit que rebés l’encàrrec de formar govern després de les eleccions espanyoles que se celebraran d’aquí menys d’un any. “Les legislatures són curtes i els governs estan per a fer coses, no per a resoldre els problemes interns”, ha afirmat el líder de l’oposició, en referència a les baralles internes que hi ha a La Moncloa entre el PSOE i Podemos.

Davant d’aquest escenari, en el qual algunes enquestes situen el PP per davant del PSOE —i el CIS retalla cada cop més les distàncies entre socialistes i populars—, Feijóo s’ha mostrat “optimista”, però de manera “moderada”. Sí que ha dit que el 28 de maig el PP podrà guanyar les eleccions a qualsevol comunitat autònoma, però ha afirmat que qualsevol cosa pot passar en uns comicis. “Serem prudents, però no vull ocultar el meu optimisme moderat”, ha dit el líder popular, a més d’afegir que la intenció del PP és mantenir els governs de Múrcia i Madrid i ampliar-ne alguns més.