“No em quedo a Ciutadans perquè mai hi he marxat”. Amb aquesta sentència contundent, Begoña Villacís ha tallat d’arrel tota l’onada de rumors que des de fa dies la situaven fent el pas al Partit Popular, tal com han fet desenes de companys seus. La vicealcaldessa de l’Ajuntament de Madrid ha apagat el soroll de cop i ha assegurat: “Mai m’he proposat al Partit Popular”. En una compareixença feta en un hotel cèntric de la capital espanyola, Villacís ha confirmat que es presentarà a les primàries de Ciutadans per ser l’alcaldable taronja per a les eleccions municipals convocades pel 28 de maig.

A Villacís no se la veia còmoda amb la rumorologia que s’havia estès al seu voltant en les últimes hores. D’ella havien transcendit reunions amb el coordinador general del PP, Elias Bendodo, i amb el mateix alcalde, José Luis Martínez Almeida. Però, segons ha dit, en cap cas eren reunions per sumar-se a la llista de trànsfugues que han abandonat el partit taronja per pujar al carro dels populars. “Jo intento reunir-me amb persones de tots els partits i, a més, em porto bé amb tothom”, ha aclarit Villacís, que ha subratllat que ella “no es mou bé al fang” perquè “és un tipus de política que no practico”. Per això ha sentenciat que mai li ha passat pel cap canviar-se de jaqueta: “Mai m’he mogut del liberalisme (...) Estic més convençuda que mai del bon fer i de la integritat d’aquest espai i crec que sobren les raons perquè la gent confiï en aquest projecte”.

EuropaPress vicealcaldessa madrid begona villacis ciutadans
Villacís assegura que "mai" s'ha mogut del liberalisme de Ciutadans. / Foto: Europa Press

Villacís aplaudeix Feijóo i ignora Ayuso

Tot i destacar que mai s’ha postulat per vincular-se al PP, Villacís ha agraït les paraules que aquest dimecres al matí li ha dedicat Alberto Núñez Feijóo. En una entrevista a Onda Cero, el líder dels populars l’ha elogiada, ha afirmat que té “un bon concepte” d’ella i ha ressaltat que li agrada que “la bona gent” entri al seu partit. Doncs bé, Villacís se n’ha congratulat perquè “el senyor Feijóo avui ha dit la veritat i vull agrair-li la honestedat i la sinceritat”. Ara bé, en la mateixa entrevista radiofònica, Feijóo també ha furgat en la ferida oberta a Ciutadans per la fuga de càrrecs i militants després de la concatenació de derrotes electorals des d’Albert Rivera fins a Inés Arrimadas. El gallec ha comptat que "hi ha 166 càrrecs orgànics de Ciutadans que voluntàriament han entrat a formar part del nostre partit”.

A la número dos de l’Ajuntament també li han preguntat per les afirmacions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que dilluns va tancar la porta als nassos a Villacís assegurant que “el millor de Ciutadans se n’ha anat amb mi”. La vicealcaldessa ha rebatut que “segur Almeida té una altra opinió perquè ens hem comportat com un soci de govern lleial i el més allunyat de l’oportunisme”.  

O Ciutadans o VOX

Des de 2019 el PP i Ciutadans governen la ciutat en coalició. De fet, és de les poques enteses que es mantenen arreu de l’Estat. En aquest sentit Villacís ha plantejat les eleccions municipals a Madrid com un dilema entre el seu partit i VOX. Tem que, tal com ha passat a Castella i Lleó, el PP pacti amb l’ultradreta i, per això, ella s’hi vol posar davant. “La naturalesa de Madrid queda greument compromesa si la ciutat queda en mans de Javier Ortega Smith, que és el que passarà si no em presento a les primàries” ha reblat Villacís.