El portaveu de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, és el que liderarà la carrera per ocupar la presidència de la Comunitat de Madrid per la formació taronja. El partit d'Inés Arrimadas ja ha presentat el lema per les eleccions autonòmiques: "Madrilenys per Edmundo", un joc de paraules que fa al·lusió al programa de Telemadrid, Madrilenys pel món, i que ha aixecat la befa dels usuaris de les xarxes socials.

En un tuit es veu la imatge del candidat de Ciutadans practicant footing, que va acompanyat del missatge: "Endevinalla: Com es diu el diari... Edmundo deportivo". En un altre cas, es veu una capsa de mocadors amb el cap de Bal: "L'alternativa era Edmundo és un mocador".

Un dels missatges més enginyosos ha estat el de l'usuari Anacleto Panceto, que ha adaptat la cançó Fruta Fresca de l'artista colombià Carlos Vives: "Sí, sí, sí Que este amor es tan profundo. Que tú eres mi consentida Y que lo sepa todo Edmundo". També, s'endinsa en el món de la música l'usuari Diputado Díscolo, que juga amb el títol de la peça Te voy a escribir la canción más bonita del Edmundo del grup basc l'Oreja de Van Gogh.

Edmundo bal mofa twitter

Còpia del lema?

D'altra banda, el periodista Julen Bollain ha assegurat que la formació taronja li ha copiat el lema. En concret, aquest usuari el 19 de març va posar una fotografia d'Edmundo Bal acompanyada del missatge: "Per primer cop crec que he creat una obra d'art".

julen bollain

Per això, ara, una vintena de dies després, ha fet una publicació en el seu compte on manifesta: "M'alegra que hàgeu escollit el meu lema. A qui li haig de passar la factura?". 

julen bollain2

Aquest lema de campanya de Ciutadans va acompanyada de tres imatges de Bal, en la qual una se'l veu fent footing, una altra al Congrés dels Diputats i l'última on apareix conduint una motocicleta. En les darreres eleccions autonòmiques, celebrades el 26 de maig, la formació taronja va obtenir un total de 26 escons a l'Assemblea de Madrid i va configurar un govern de coalició amb el PP d'Isabel Díaz Ayuso.

Ara bé, la presidenta madrilenya va convocar eleccions anticipades després que la formació taronja presentés una moció de censura junt amb el PSOE al president popular de Múrcia i va assegurar que volien fer el mateix a Madrid, una cosa que ha negat el partit d'Arrimades. En les darreres enquestes electorals, Ciutadans es desplomaria en aquesta comunitat autònoma i no trauria ni un sol diputat. 

 

Imatge principal: El candidat de Cs, Edmundo Bal, amb una samarreta que porta el lema de la campanya de la formació taronja per les eleccions autonòmiques de Madrid: "Madrilenys per Edmundo"