Ahir, diumenge, hi va haver una manifestació a Madrid a favor de la monarquia parlamentària espanyola. A favor del Regne d'Espanya. En contra del sobiranisme català. En contra de la independència catalana. En contra de la República de Catalunya.

Segons els organitzadors de la manifestació (Societat Civil Catalana), hi van acudir unes 200.000 persones. I en aquest sentit, fent referència als milers de persones que s'hi van congregar, han titulat forces mitjans de comunicació:

La Guàrdia Urbana, però, informava que el nombre de participants era d'uns 7.000. Pocs mitjans van informar d'aquest detall.

No obstant això, Jesús Rodríguez, utilitzant un mètode gairebé infal·lible de comptatge a través d'un sistema específic, ha comptabilitzat, de manera provada, 5.317 assistents en el moment de més afluència, a les 13.27. Assenyala Rodríguez que el marge d'error és mínim.

És lògic que hi hagi marge d'error quan es tracta de comptabilitzar persones en espais oberts. El que resulta sorprenent és que la xifra oscil·li tant: de 5.317 comprovades, a les 200.000 declarades pels organitzadors.

Més comptes clars, i menys contes.