La BBC ha publicat un reportatge titulat "Catalunya a judici" sobre la sentència de l'1-O i la possible resposta de la societat catalana. La cadena britànica apunta que si als presos polítics se'ls declara culpables, "els independentistes paralitzaran Espanya".

El vídeo mostra tant partidaris com detractors de la República catalana. Per una banda, una noia independentista assegura que "sembla que estiguem sent tots jutjats" i destaca que "la gent es mobilitzarà per tal de forçar un diàleg amb l'Estat”. Mentrestant, la reportera destaca la quantitat de símbols de solidaritat amb els presos polítics que hi ha als carrers de Girona.

D’altra banda, una dona unionista lamenta que els llaços grocs es posin a certa altura perquè els escamots espanyolistes “no els puguin arrencar a les nits”. A més, relata que els no independentistes estan amenaçats i afirma que li han enverinat les plantes i defecat al seu jardí. També assegura que hi ha unionistes que han estat acomiadats per la seva ideologia.

La parella i el fill de Jordi Sànchez, Susanna Barreda i Oriol Sànchez, també apareixen en aquest reportatge de la BBC on reivindiquen els ‘Jordis’ com a “activistes socials” que “estaven exercint el seu dret a protesta”.

Finalment, la periodista britànica manté una conversa amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que remarca que si els presos polítics són condemnats per la justícia espanyola “no acceptarem la sentència”.

Torra insisteix que “ho tornarem a fer, tornarem a votar per la independència”, tot i que no vol respondre a la pregunta de la BBC sobre com es podrà fer aquesta nova votació. “No ho puc dir ara perquè les autoritats espanyoles potser aboleixen de nou les nostres institucions”, dicta.