El tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, creu que "no hi ha motius perquè s'apliqui la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya", tal i com ha reclamat Pablo Casado a Pedro Sánchez per prendre el control dels Mossos.

"Ara mateix és inimaginable aquest escenari", ha considerat Batlle en una entrevista a 'El món a RAC1'. El tinent d'alcalde ha assegurat que "els Mossos sempre han complert la llei", tot i que ha reconegut que "pot haver-hi individualment algú que no, però com a cos l'han complert sempre". "Estan en un molt bon moment", ha afegit.

Preguntat per si li preocupa el que pugui declarar Josep Lluís Trapero quan sigui jutjat per l'Audiència Nacional al gener del 2020, Batlle ha assegurat que el major dels Mossos "està en una situació complicada, però ha mostrat solidesa en les declaracions que ha fet en seu judicial". "Estic tranquil per ell perquè va fer el que havia de fer. Crec que és molt bon professional", ha afirmat.

"El Codi Penal s'ha d'endurir"

En relació a la crisi de seguretat que viu la ciutat de Barcelona, Batlle ha explicat que "és evident que tenim un problema de seguretat" i ha confirmat que l'estan abordant amb l'objectiu que doni resultats a "mig termini". Tot i així, ha aclarit que "és un problema que va lligat al civisme."

Batlle ha subratllat que els furts estan "disparats", tot el contrari que els delictes greus com homicidis, assassinats, robatoris amb violència o ferits greus que, segons el tinent d'alcalde, estan baixant. "Estem en uns estàndards homologables als d'altres ciutats", confirma.

Així mateix, el responsable de la seguretat de Barcelona ha ratificat que el Codi Penal "s'ha d'endurir" i que "és un sentiment gairebé unànime". Assegura que des de la judicatura i els fiscals també ho demanen, i que hi ha la necessitat de fer-hi "uns retocs".

Pel que fa l'aparició de les patrulles ciutadanes com els Guardian Angels, Batlle s'ha mostrat "radicalment en contra" i ha explicat que ha ordenat a la Guàrdia Urbana que s'identifiquin. "Anem molt malament si un servei de la seguretat ha d'estar en mans de qualsevol", ha insistit.

Els patinets elèctrics en el punt de mira

La gran irrupció dels patinets elèctrics i altres vehicles autopropulsats a la capital catalana, és un altre dels problemes que vol solucionar l'Ajuntament de Barcelona. Batlle creu que "els patinets s'han de regular" i ha declarat que es reunirà amb el director general de la DGT, Pere Navarro, per "veure quina normativa se'ls pot aplicar". "Haurien d'anar matriculats, haurien de tenir assegurança i també hi hauria d'haver edat mínima per utilitzar-los", ha opinat.