El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, s'ha donat també de baixa del PDeCAT després que així ho ha fet Carles Puigdemont i quatre dels cinc consellers demòcrates del Govern de Quim Torra.

Igual com ho han fet Puigdemont i els quatre consellers de JxCat, el responsable del grup ha comunicat la seva decisió a través de Twitter on ha fet pública la carta que ha enviat al president del PDeCAT, David Bonvehí.

En la carta dirigida al president demòcrata, Batet argument que pren aquesta decisió “per coherència” amb les seves conviccions, per “fidelitat” a projecte polític que representa i per la “confiança en el lideratge del president Puigdemont”.

Amb tot, garanteix que com a president del grup parlamentari vetllarà per “la transversalitat i la pluralitat que representen tots i cadascun dels diputats i diputades”. “Tanmateix confio que podrem mantenir una relació cordial i franca entre les presidències del partit i del grup parlamentari”, conclou.

Junt amb Batet, i amb el conseller Miquel Buch que també és diputat, han abandonat el PDeCAT la gran majoria dels diputats del Parlament associats a la formació com Francesc Ten, Mònica Sales, Ferran Roquer o Lluís Guinó.

El vicepresident de JxCat també

A les baixes, s'hi ha afegit també Josep Rius, vicepresident de JxCat. Ho ha anunciat a través de Twitter, on ha assegurat estar convençut que JxCat "és el millor instrument per aconseguir la independència de Catalunya i per seguir treballant cada dia pel benestar, el progrés i la llibertat, amb el lideratge" de Puigdemont.