La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha dit aquest dilluns que que confia que el diàleg entre l'Estat i la Generalitat es mantindrà malgrat els canvis que hi ha hagut a la direcció del PDeCAT aquest cap de setmana.

"Jo el que espero és que això (els canvis al PDeCAT) no afecti especialment aquest procés de diàleg ni tampoc el Govern de la Generalitat", ha dit en una entrevista de TV3.

Batet ha afirmat que el govern espanyol ha fomentat una via de diàleg que va estar "set anys tancada" mentre va governar el PP, i espera que pugui mantenir-se a través de les pròximes reunions Generalitat-Estat que ja s'han anunciat.

"Podem mantenir aquestes reunions, podem convocar una comissió bilateral, podem mantenir una interlocució fluïda amb els membres del Govern de la Generalitat", ha exposat la ministra, que ha reivindicat la via política per solucionar el conflicte a Catalunya.

Batet ha dit que la via unilateral defensada per l'independentisme "no ha suposat res de bo per a la societat catalana"; per aquest motiu ha advocat per tornar a la normalitat institucional i a fer feina dins del marc legal, una cosa que veu imprescindible.

Reunió amb Maragall

Aquest dilluns a la tarda es reunirà a Madrid amb el conseller d'Acció Exterior i Relacions Institucionals, Ernest Maragall. En aquest sentit, ha dit que confia que la trobada serveixi per preparar la reunió bilateral Estat-Generalitat.

Malgrat que el soberanisme reclama al govern espanyol que doni instruccions a la Fiscalia General de l'Estat de retirar els delictes que imputa als presos sobiranistes, Batet ha insistit que "la via judicial escapa de les competències" de l'executiu de Pedro Sánchez.

També ha contraposat el projecte que té Pablo Casado per a Catalunya amb el que té el govern del PSOE: "Pablo Casado parla de reconquerir Catalunya. Nosaltres preferim parlar de seduir i de presentar propostes polítiques per generar amplis consensos i nous acords".