La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha instat aquest dimarts als independentistes que "és bo" deixar el cap d'Estat "al marge de la pugna política". Aquest consell l'ha fet en un esmorzar informatiu, organitzat per Club Siglo XXI, on també ha assegurat que recórrer al Tribunal Constitucional la reprovació al Rei, aprovada al Parlament el passat 11 d'octubre, no tanca la via de diàleg amb la Generalitat.

En aquest sentit, la ministra ha volgut deixar clar que el govern d'Espanya "està present a Catalunya", fent referència també a les comissions bilaterals ja en funcionament. "Estem millor que fa un any, encara que queda molt per fer", ha afirmat Batet després de recordar que el mes d'octubre de l'any passat "es va convocar un referèndum il·legal, es va fer una declaració unilateral d'independència i es va produir el col·lapse de Catalunya el 8 de novembre amb talls a les carreteres i ferrocarrils".

Preguntada per si creu que el suport dels independentistes als pressupostos de l'Estat pot haver quedat compromès, Batet ha apel·lat a la responsabilitat de totes les formacions i ha comentat: "Si consideren que aquests comptes poden ser útils i responen a demandes socials, seria bo que els donessin el seu suport".