L'exdiputat i periodista Antonio Baños ha reaccionat aquesta tarda al possible retorn del rei Joan Carles I per Nadal amb una piulada a Twitter. En el missatge, Baños titlla de "molt nacionalista o molt apoltronat" als qui defensen el "règim del 78" i per tant la monarquia espanyola.

És per això que el periodista ha ironitzat sobre el paper d'Unidas Podemos, com a sòcies del "govern progressista" juntament amb el PSOE, en la continuïtat del règim monàrquic. Concretament, Baños ha assenyalat a la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, assegurant amb to sarcàstic que ella "no permetrà" la tornada del rei fugit

TUIT antonio baños rey juan carlos I ministra vicepresidenta yolanda diaz

El retorn 

Per Nadal, l'emèrit ja podria menjar-se els torrons a casa. Joan Carles I es planteja viatjar a l'Estat espanyol les pròximes setmanes, abans que finalitzi aquest 2021, un cop que la Fiscalia del Tribunal Suprem sembla inclinar-se per arxivar les tres investigacions obertes sobre els seus fons a l'estranger des de fa més d'un any per, segons asseguren, "no observar indicis de delicte".

Com ja és costum, des de la Moncloa no s'han pronunciat. El govern de Pedro Sánchez sempre ha derivat al poder judicial les decisions d'aquest cas dins un govern de coalició, on Unidas Podemos insisteix a apostar per un estat republicà i el PSOE segueix encobrint la posició i els negocis opacs de la família reial.

Malgrat les declaracions per part del partit de Díez en contra de la monarquia, el "govern progressista" no ha fet cap pas per assolir aquest objectiu. I és això el que ha criticat Baños: la permissivitat de Podemos amb els seus socis de govern, que entorpeixen de manera activa qualsevol intent d'investigar o qüestionar els Borbons. 

Marlaska

Més tard, l'exdiputat ha tornat a Twitter per comentar una notícia d'aquest mateix diari, que explica com el govern espanyol destina 15.000 euros anuals en classes d'anglès i francès pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

TUIT antonio baños ministro marlaska

Aquest cop, Baños ha tornat a ironitzar sobre el "progressisme" del govern espanyol, suggerint que aquests diners formen part d'una mesura social per "no deixar a ningú darrere," inclòs el mateix ministre. A més, el periodista s'ha referit a les últimes mesures anunciades pel govern espanyol, concretament les ajudes als joves per la cultura i el lloguer

Segons Sánchez, el xec cultural servirà als joves que compleixin 18 anys per comprar llibres o consumir teatre, cinema, música i dansa (quelcom semblant al que ja existeix a França i Itàlia). Pel que fa al 'bo jove d'habitatge', el president espanyol també ha anunciat una ajuda per a joves de 250 euros al mes per pagar el lloguer.

 

Foto principal: la ministra de Treball i vicepresidenta segona, Yolanda Díaz / Europa Press