Nova exhibició de banderes a Madrid. La matinada d'aquest diumenge, un grup de voluntaris ha col·locat fins a 53.000 banderes espanyoles a les zones verdes del Parc Roma, a Madrid, molt a prop de l'autopista M-30.

L'estrafolari gest és un homenatge a "cadascuna" de les víctimes que hi ha hagut a Espanya arran de la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, els voluntaris donen per fet que aquesta és la xifra total de morts a l'Estat, tot i que el govern de Pedro Sánchez només n'ha reconegut, fins ara, un total de 31.232.

Aquesta performance arriba després que en la roda de premsa conjunta entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, exhibissin més d'una vintena de banderes com a decorat per explicar el seu acord, el qual ja ha saltat pels aires amb la dimissió ahir del líder del grup de coordinació Covid entre executius, Emilio Bouza.

Pedro Sánchez Isabel Díaz Ayuso banderes EFE

La roda de premsa d'Ayuso i Sánchez amb un total de 24 banderes | Efe

Representants del PP i Vox ja han lloat la iniciativa, com és el cas del president de la formació d'ultradreta, Santiago Abascal, que ha assegurat que "els espanyols no obliden els més de 50.000 compatriotes morts i ocultats durant aquesta pandèmia i que han estat víctimes del virus però també de les mentides i la negligència criminal del govern de Sánchez i Iglesias".

Per la seva part, el senador del PP Rafael Hernando també ha compartit el vídeo: "Homenatge als 53.000 espanyols que han mort durant els últims mesos víctimes del Covid", ha assenyalat.